Als je haar maar goed zit!

Jarenlang ons credo, of deze; “Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper?” 

Tja, dat gaat nu even niet, in ieder geval tot 28 april zijn onze scharen in de rust en noodgedwongen wij dus ook.

De haren groeien nog lekker even door en dat is in veel gevallen niet een groot drama in het licht van deze hele crisis, maar je wilt toch nog steeds wel een beetje leuk door het leven!

Je zou natuurlijk zelf de schaar op kunnen pakken, maar is dat wel zo’n goed idee? Vraag jezelf af wat beter is, een paar weken iets te lang haar of misschien wel veel meer weken een verknipte coupe? Voor mensen met een korte coupe is het natuurlijk iets lastiger. Korte koppies zijn het mooist als ze regelmatig bijgewerkt worden, maar juist bij de korte modellen zijn fouten zo lang zichtbaar.

Doe het niet! 

Misschien is iets langer ook heel leuk, wie weet ontdek je weer een leuk ander model en kunnen we als we weer open zijn er weer een hele nieuwe look van maken. Of je bent extra blij dat je je vertrouwde hoofd weer ziet. Experimenteer liever met je styling. Youtube staat er vol mee. Ikzelf zou dat misschien ook kunnen doen, maar ik vind mezelf niet echt filmvaardig, mijn kennis van het kappersvak is groter dan dat van mijn filmkwaliteiten en het moet er wel een beetje professioneel uitzien natuurlijk.

Mijn tip?

Ga lekker met de föhn/krultang/vingers aan de slag en probeer eens een andere stijl, wie weet hoe mooi het wordt. Alle attributen zoals mousse, lak en stylingwax/pommade/gel zijn natuurlijk nog gewoon bij mij te koop!

Glamorous grey……of toch liever niet?

Een ander verhaal is natuurlijk uitgroei. Aaaah, dat willen we toch niet! Maar helaas, om uitgroei bij te kleuren zal je wél zelf aan de slag moeten. Dat kan om twee manieren. Je kan een lichte grijze uitgroei bijwerken met een uitgroeispray of een haarmascara, dat is heel erg gemakkelijk en ook gewoon uitwasbaar. Heb je nu een flink grijze uitgroei dan zou je met behulp van een kleurpakketje en mijn uitleg deze zelf bij kunnen werken. Ik kan dan precies je eigen recept klaarmaken, dat heeft als groot voordeel dat je je exact dezelfde kleur krijgt zoals je gewend was van je eigen vertrouwde professionele merk.

Knippen en kleuren kan nu even niet, ik heb nu wel zeeën van tijd om informatie te geven en uit te leggen hoe je dat doet. Daarom ben ik ook op mijn normale werkdagen even in de salon om kleurpakketjes te maken en iedereen de mogelijkheid te geven om toch de favoriete producten te halen. De coupe kan dan niet bijgewerkt, de verzorging wordt daarmee extra belangrijk. Pas goed op je coupe en verwen het met fijne producten.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik van 14.00-16.00 uur aanwezig om er alles over te vertellen. Als de vlag uit is ben ik er.

Houdt moed, houdt vol, blijf gezond & hopelijk tot gauw!

Hâld moed, hâld fol, bliuw sûn & hooplik oant gau!

Leafs Ellen

 haar goed zit